Januar 2017

Januar måned betyder starten på det nye år 8271 ,på både godt og ondt. Sneen og det kolde vejr begynder der så småt at blive mindre og mindre af, og så bliver dagene langsomt længere og længere, des længere ind i januar vi kommer. I storbyerne betyder det, at folk kommer ud fra deres skjul og begynder at gøre sig klar til forårsmånederne. Ude på landet er historien så småt det samme dog har man startet arbejdet lidt tidligere end normalt.

I Midterlandet er der dog ikke stille og roligt, ej går folk stille med dørene. Lensgreven Henrik Takskov af Kiel sidder forsat på magten og er nu begyndt at forskanse sig og hans følge i Kiel. Det hele tyder på at dette ikke er noget som bliver løst med det samme. Folk rapporterer, at man har set en hætteklædt kvindelig skikkelse holde møder med lensgreven. Er dette mon den tidligere menneske dronning Lillian Rosenskjold eller er det blot en tilfældig kvinde? Dette må tiden vise, for indtil videre har det ikke været muligt at finde ud af hvem denne kvinde er.

De andre racer i Midterlandet, samt mennesker som ikke holder med lensgreven, har søgt tilflugt andetsteds. Dette har skabt meget had og foragt mod lensgreven og hans mænd, dog har det indtil videre ikke været muligt at samle nok folk imod ham.

Hykla og dens budbringere overfaldet! I ly af den mørke vinter og folks mangel på opmærksomhed, er budbringere fra Hykla blevet overfaldet på landeveje og i landsbyer. Dette har skabt en reaktion fra Hykla og alle dens budbringere bliver nu ledsaget af bevæbnede vagter som følger deres mindste skridt. Hvis man er tyv eller har haft tanker om at stjæle fra budbringere skal man nok tænke sig en ekstra gang om nu.

Tauks Hede er en gang midtpunkt for masser af rygter og samtalestartere. Denne gang er det snakken om spøgelser og om hvordan de har gået rundt på Tauks Hede og snakket om to brødre deres historie som forgik på Tauks Hede i en tid længere tilbage end nogen husker. Det har været en fortælling om slotte, jalousi, mord og forræderi. Hvorvidt dette er sandt eller løgn, finder man nok aldrig ud af. Hele spøgelseshændelsen har fået folk til at efterspørge flere præster, og derfor har flere kirker sendt præster til Tauks Hede som et svar på det, og forhåbentligt vil de hjælpe dem.

Fra Timara kommer der ikke en lyd eller en eneste nyhed. Elvernes rige er som resultat af rejseforbuddet blevet afskåret helt fra resten af Ros mere end nogensinde før i menneskemands minde. Der kommer ingen breve, rapporter, udsendinge eller skibe. Er Timara begyndt at forberede sig på noget stort? Vil elverne begynde at drive krig mod resten af Ros på grund af deres forsvundne kronprins?